No spark - The Acura Legend & Acura RL Forum
Acura Legend Forum Acura Legend Forum
 

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   The Acura Legend & Acura RL Forum > Acura Legend > First Generation Legend (1986-1990)

First Generation Legend (1986-1990) Discuss the 1st Generation Honda/Acura Legend (US 8

Acura-Legend.com is the premier Acura Legend Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 12-18-12, 01:38 PM   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Location: lebanon
Posts: 7


Car 1: 1987 acura legend


iTrader Score: 0 reviews
Question No spark

Less then 24 hours ago I bought my first acura. I was driving it home and I almost made it there and the car died. It would not start back up. I had it towed home. I found i'm not gettin any spark from the coil. I am quite sure it is the ignition control module but not 100%. It was a slow die like the car wanted to keep going but something was slightly holding it back until it died all the way. Someone help. And if it is the ignition control module is there anyway to get it off without pulling the distributer off. Greatly appreciated! If it happens to be the ignition control module anyone happen to have a spare for a 2.5 acura legend sedan?
cdubb is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-18-12, 10:23 PM   #2 (permalink)
Moderator
 
BIGBOY's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Home of The Wire!
Posts: 7,284


Car 1: 94 acura legend ls


iTrader Score: 8 reviews
I would start by inspecting the rotor button. They do come off sometimes, that would create a no spark issue.
__________________
BIGBOY is offline   Reply With Quote
Old 12-28-12, 01:46 PM   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Location: lebanon
Posts: 7


Car 1: 1987 acura legend


iTrader Score: 0 reviews
I have found that I have a weak spark coming out of the coil when I turn the car over and it only sparks one time. The spark isn't strong enough to make it to the spark plugs. I replaced the ignition control module and before i did that it wasn't getting any spark. Now it sparks once and it is weak. Could it be a weak coil and maybe the coil got took out when the ignition control module went out on me.
cdubb is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  The Acura Legend & Acura RL Forum > Acura Legend > First Generation Legend (1986-1990)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 10:43 AM.



Powered by vBulletin®. Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
© AutoGuide