VSA light on! - The Acura Legend & Acura RL Forum
Acura Legend Forum Acura Legend Forum
 

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   The Acura Legend & Acura RL Forum > Acura RL > First Generation RL (1996-2004)

First Generation RL (1996-2004)

Acura-Legend.com is the premier Acura Legend Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 11-25-10, 12:30 AM   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: May 2007
Location: L.A., CA
Posts: 12


Car 1: 2002 3.5RL


iTrader Score: 0 reviews
VSA light on!

Hey Guys,
Strange thing happened a few days ago... While driving on our beautiful city freeways my VSA light came up, both in the center and on the top right gauge cluster...
I read the Acura RL manual on the VSA topic but I could NOT get anybody to check a code for me, so I had to take my 2002 RL to the stealer where I have been informed of a $675.00 charge to replace my steering wheel sensor, which COULD be the problem...Hmmmm!
Anybody, any idea on how to go about this in a cheaper and more re-assuring way?
Thanks
shmekerman is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-25-10, 12:50 AM   #2 (permalink)
Moderator
 
Old School's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Mile High City - CO
Posts: 1,607


Car 1: Kat - '95 KA8 T2 LS
Car 2: Jade - '95 KA7 T2 GS
Car 3: '87 KA3 LS - Donated


iTrader Score: 4 reviews
Sound like a common issue with the RL models. Here is a post from the past of a member having the same issue. It seems it will be a real PITA to try and isolate the problem/s that is causing the warning light. Here is the thread:

So this is what a VSA is"

VSA stands for "Vehicle Stability Assist." An onboard computer monitors various stability factors. If it detects an event such as the beginning of a skid, the computer instantly responds by controlling the engine rpm and the brakes to correct the condition. The VSA system can be overridden by depressing a button on the dash causing the VSA icon to remain lit indicating the system is not active."



VSA Light and Traction control (NO FIX)

I hope you find the problem and fix it...


Here is another review from another site that had similar situation with their 04 TL.

"I have a 04 TL the VSA light and warning light started coming on at various times a couple of weeks ago just like you described. Sometimes the VSA light would come on at start and I could not get the car to come out of park. So I started thinking oh god tranny....

Went to the dealer today and they found that my battery was only producing 390amp vs 550 and my brake switch was going bad (hence no drive). Fixed in 2hrs."
__________________

Last edited by Old School; 11-25-10 at 01:03 AM. Reason: More info added
Old School is offline   Reply With Quote
Old 01-25-11, 10:07 AM   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Location: ohio
Posts: 16


iTrader Score: 0 reviews
hey .. just sum input on the VSA light .. i had the same problem .. but mine was just do to the car needing brake pads & fluid .. once i changed the pads n filled the fluid problem was gone no light since .. and thats been 4 months ago.. just a thought, may not be ur problem but worth a shot ...every bit of info. helps
somthin_nice is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  The Acura Legend & Acura RL Forum > Acura RL > First Generation RL (1996-2004)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 06:49 PM.



Powered by vBulletin®. Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
© AutoGuide