95 gs will not start - The Acura Legend & Acura RL Forum
Acura Legend Forum Acura Legend Forum
 

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   The Acura Legend & Acura RL Forum > Acura Legend > Second Generation Legend (1991-1995)

Second Generation Legend (1991-1995)

Acura-Legend.com is the premier Acura Legend Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 11-07-12, 09:02 PM   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: San Antonio tx
Posts: 4


Car 1: 1995 acura legend premium


iTrader Score: 0 reviews
95 gs will not start

No dash light, no blinkers, no power windows. Put key in no click no fuel pump noise. Car will not start. Headlights work, inside dome light works. help me out here please.
aztecoj is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-08-12, 12:09 AM   #2 (permalink)
Moderator
 
BIGBOY's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Home of The Wire!
Posts: 7,284


Car 1: 94 acura legend ls


iTrader Score: 8 reviews
Make sure the battery terminals are corrosion free and secure.
__________________
BIGBOY is offline   Reply With Quote
Old 11-08-12, 12:58 AM   #3 (permalink)
Registered User
 
ari_one's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Phoenix
Posts: 3,762


Car 1: 1993 Legend 6-spd
Car 2: 2004 Tahoe


iTrader Score: 63 reviews
+1, also check the main under hood fuses.
__________________
Parting Brown, Red, and White 91 Sedans (mostly type 'F', some type 'E'):
http://www.acura-legend.com/vbulleti...-cloth-139765/


ari_one is offline   Reply With Quote
Old 11-08-12, 01:04 AM   #4 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: San Antonio tx
Posts: 4


Car 1: 1995 acura legend premium


iTrader Score: 0 reviews
still nothing

No blown fuses, and have no corrossion on my baterry terminals. I replaced main relay under dash. No lights on dash, all other lights work
aztecoj is offline   Reply With Quote
Old 11-08-12, 08:53 AM   #5 (permalink)
Fut RIP
 
L3GDKANG/JDMKANG's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: 10-A-KEY
Posts: 10,118


Car 1: 91 Alpha/Alpha Touring KA7
Car 2: 92 Alpha/ AlphaT KA8
Car 3: 91L,93LS,94LS KA7's


iTrader Score: 39 reviews
Was relay new or used?
__________________

Yes im back! Alpha/AlphaTouring!http://www.acura-legend.com/vbulleti...ang%2Fjdm-kang
Originally Posted by Blackend
Good to meet you too Willie. I tell ya, when we were walking the Auto-X course and you guys started pulling in, I had no idea who it was until I saw the green machine and we're all like "ooohhhh, that's Willie and the Acuraholicks!"

Glad you guys made it out, and nice meeting all of you.
L3GDKANG/JDMKANG is offline   Reply With Quote
Old 11-08-12, 11:12 AM   #6 (permalink)
Registered User
 
ari_one's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Phoenix
Posts: 3,762


Car 1: 1993 Legend 6-spd
Car 2: 2004 Tahoe


iTrader Score: 63 reviews
If only those things that require the ignition switch to be on to work are not on then your ignitions switch (the electrical wire part) is most likely broken. You can just remove the two screws and look at the connector, I'm guessing it is broken.
__________________
Parting Brown, Red, and White 91 Sedans (mostly type 'F', some type 'E'):
http://www.acura-legend.com/vbulleti...-cloth-139765/


ari_one is offline   Reply With Quote
Old 11-08-12, 12:32 PM   #7 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Erie, CO
Posts: 16


Car 1: 2007 Land Rover LR3
Car 2: 2005 Mini Cooper S
Car 3: 1999 Isuzu Rodeo


iTrader Score: 0 reviews
x2. gotta be the ignition switch given the symptoms you describe.
Geotrash is offline   Reply With Quote
Old 11-10-12, 01:55 AM   #8 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: San Antonio tx
Posts: 4


Car 1: 1995 acura legend premium


iTrader Score: 0 reviews
try

I will switch out the ignition switch tomorrow, and let you guys know . Thanks for the input.
aztecoj is offline   Reply With Quote
Old 11-10-12, 04:36 PM   #9 (permalink)
Fut RIP
 
L3GDKANG/JDMKANG's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: 10-A-KEY
Posts: 10,118


Car 1: 91 Alpha/Alpha Touring KA7
Car 2: 92 Alpha/ AlphaT KA8
Car 3: 91L,93LS,94LS KA7's


iTrader Score: 39 reviews
Quote:
Originally Posted by aztecoj View Post
I will switch out the ignition switch tomorrow, and let you guys know . Thanks for the input.
make sure you get coorect switch 91-93 dont work on 94/95 at least it didnt work for a few club members.
__________________

Yes im back! Alpha/AlphaTouring!http://www.acura-legend.com/vbulleti...ang%2Fjdm-kang
Originally Posted by Blackend
Good to meet you too Willie. I tell ya, when we were walking the Auto-X course and you guys started pulling in, I had no idea who it was until I saw the green machine and we're all like "ooohhhh, that's Willie and the Acuraholicks!"

Glad you guys made it out, and nice meeting all of you.
L3GDKANG/JDMKANG is offline   Reply With Quote
Old 11-10-12, 06:12 PM   #10 (permalink)
Moderator
 
BIGBOY's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Home of The Wire!
Posts: 7,284


Car 1: 94 acura legend ls


iTrader Score: 8 reviews
Yeah, it is a difference. (The one I bought from autozone didn't work). They have it listed as a 91-95 part. Obviously it isn't.
__________________
BIGBOY is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  The Acura Legend & Acura RL Forum > Acura Legend > Second Generation Legend (1991-1995)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 09:35 PM.



Powered by vBulletin®. Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
© AutoGuide