i need help - The Acura Legend & Acura RL Forum
Acura Legend Forum Acura Legend Forum
 

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   The Acura Legend & Acura RL Forum > Acura Legend > Second Generation Legend (1991-1995)

Second Generation Legend (1991-1995)

Acura-Legend.com is the premier Acura Legend Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 11-10-12, 08:15 PM   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Location: gigharbor washington
Posts: 21


Car 1: 1992 acura legend


iTrader Score: 0 reviews
i need help

can some one please help me i have a 1992 acura legend that is starting to go down hill one of the problems i am faceing is i can get my rpms above 4000 once the needle hits 4000 is starts to act like if its redlineing some one please helpiv tryied everything
derrick.mcmath is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-11-12, 08:44 AM   #2 (permalink)
Fut RIP
 
L3GDKANG/JDMKANG's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: 10-A-KEY
Posts: 10,113


Car 1: 91 Alpha/Alpha Touring KA7
Car 2: 92 Alpha/ AlphaT KA8
Car 3: 91L,93LS,94LS KA7's


iTrader Score: 39 reviews
Do you have correct cluster in the car? 140 mph with orange 55 mph mark?
__________________

Yes im back! Alpha/AlphaTouring!http://www.acura-legend.com/vbulleti...ang%2Fjdm-kang
Originally Posted by Blackend
Good to meet you too Willie. I tell ya, when we were walking the Auto-X course and you guys started pulling in, I had no idea who it was until I saw the green machine and we're all like "ooohhhh, that's Willie and the Acuraholicks!"

Glad you guys made it out, and nice meeting all of you.
L3GDKANG/JDMKANG is offline   Reply With Quote
Old 11-11-12, 11:27 AM   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Location: gigharbor washington
Posts: 21


Car 1: 1992 acura legend


iTrader Score: 0 reviews
can you explain what you mean by clusters as far as i know yeah the is a all stock legend the only thing iv done is head gaskets shift silinoids and engine temp sensor
derrick.mcmath is offline   Reply With Quote
Old 11-11-12, 11:28 AM   #4 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Location: gigharbor washington
Posts: 21


Car 1: 1992 acura legend


iTrader Score: 0 reviews
oh nvm sorry i got what you ment yes i have the right clusters
derrick.mcmath is offline   Reply With Quote
Old 11-11-12, 02:28 PM   #5 (permalink)
Fut RIP
 
L3GDKANG/JDMKANG's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: 10-A-KEY
Posts: 10,113


Car 1: 91 Alpha/Alpha Touring KA7
Car 2: 92 Alpha/ AlphaT KA8
Car 3: 91L,93LS,94LS KA7's


iTrader Score: 39 reviews
on check you ecu connection also check for moisture around the ecu. its under the passanger side carpet.
__________________

Yes im back! Alpha/AlphaTouring!http://www.acura-legend.com/vbulleti...ang%2Fjdm-kang
Originally Posted by Blackend
Good to meet you too Willie. I tell ya, when we were walking the Auto-X course and you guys started pulling in, I had no idea who it was until I saw the green machine and we're all like "ooohhhh, that's Willie and the Acuraholicks!"

Glad you guys made it out, and nice meeting all of you.
L3GDKANG/JDMKANG is offline   Reply With Quote
Old 11-11-12, 03:22 PM   #6 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Location: gigharbor washington
Posts: 21


Car 1: 1992 acura legend


iTrader Score: 0 reviews
is there a way to tell if the ecu is bad???
derrick.mcmath is offline   Reply With Quote
Old 11-11-12, 03:31 PM   #7 (permalink)
Fut RIP
 
L3GDKANG/JDMKANG's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: 10-A-KEY
Posts: 10,113


Car 1: 91 Alpha/Alpha Touring KA7
Car 2: 92 Alpha/ AlphaT KA8
Car 3: 91L,93LS,94LS KA7's


iTrader Score: 39 reviews
not a easy way to tell unless you swap ecu's out now unless some one put a l ecu in a ls or ls in type 2 car but being your car is a 92 i shouldnt be a type 2
__________________

Yes im back! Alpha/AlphaTouring!http://www.acura-legend.com/vbulleti...ang%2Fjdm-kang
Originally Posted by Blackend
Good to meet you too Willie. I tell ya, when we were walking the Auto-X course and you guys started pulling in, I had no idea who it was until I saw the green machine and we're all like "ooohhhh, that's Willie and the Acuraholicks!"

Glad you guys made it out, and nice meeting all of you.
L3GDKANG/JDMKANG is offline   Reply With Quote
Old 11-11-12, 03:38 PM   #8 (permalink)
Another 3.5er
 
Join Date: Jan 2009
Location: McCalla, Al
Posts: 609


Car 1: Gold '95 G2 Acura Legend L Sedan


iTrader Score: 2 reviews
Send a message via Yahoo to JonsLegend
Pull codes
__________________
a 3.5 hybrid 6 speed by the end of this week...
[SIGPIC][/SIGPIC]
JonsLegend is offline   Reply With Quote
Old 11-11-12, 04:06 PM   #9 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Location: gigharbor washington
Posts: 21


Car 1: 1992 acura legend


iTrader Score: 0 reviews
another thing when i unpulgged the main harness to the transmission waited a minute or so then pluged it back in the car ran fine for about 15 mins then i shut it off and tryied it again and it went back to the way it was do that still sound like a ecu problem
derrick.mcmath is offline   Reply With Quote
Old 11-11-12, 04:44 PM   #10 (permalink)
Fut RIP
 
L3GDKANG/JDMKANG's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: 10-A-KEY
Posts: 10,113


Car 1: 91 Alpha/Alpha Touring KA7
Car 2: 92 Alpha/ AlphaT KA8
Car 3: 91L,93LS,94LS KA7's


iTrader Score: 39 reviews
its hard to say if its a ecu problem because it could a vac leak thats cause that
__________________

Yes im back! Alpha/AlphaTouring!http://www.acura-legend.com/vbulleti...ang%2Fjdm-kang
Originally Posted by Blackend
Good to meet you too Willie. I tell ya, when we were walking the Auto-X course and you guys started pulling in, I had no idea who it was until I saw the green machine and we're all like "ooohhhh, that's Willie and the Acuraholicks!"

Glad you guys made it out, and nice meeting all of you.
L3GDKANG/JDMKANG is offline   Reply With Quote
Old 11-11-12, 06:56 PM   #11 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Location: gigharbor washington
Posts: 21


Car 1: 1992 acura legend


iTrader Score: 0 reviews
could be that i reused the gasket to the oil pan on the transmission it looked fine but if that didnt seal right it could have some affects along those line true??
derrick.mcmath is offline   Reply With Quote
Old 11-12-12, 07:48 AM   #12 (permalink)
Fut RIP
 
L3GDKANG/JDMKANG's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: 10-A-KEY
Posts: 10,113


Car 1: 91 Alpha/Alpha Touring KA7
Car 2: 92 Alpha/ AlphaT KA8
Car 3: 91L,93LS,94LS KA7's


iTrader Score: 39 reviews
No. A oil pan gasket wouldn't cause this. It's more an electrical issue.
__________________

Yes im back! Alpha/AlphaTouring!http://www.acura-legend.com/vbulleti...ang%2Fjdm-kang
Originally Posted by Blackend
Good to meet you too Willie. I tell ya, when we were walking the Auto-X course and you guys started pulling in, I had no idea who it was until I saw the green machine and we're all like "ooohhhh, that's Willie and the Acuraholicks!"

Glad you guys made it out, and nice meeting all of you.
L3GDKANG/JDMKANG is offline   Reply With Quote
Old 11-12-12, 01:03 PM   #13 (permalink)
Another 3.5er
 
Join Date: Jan 2009
Location: McCalla, Al
Posts: 609


Car 1: Gold '95 G2 Acura Legend L Sedan


iTrader Score: 2 reviews
Send a message via Yahoo to JonsLegend
Are you sure you didn't over fill it. You have to check with the vehicle off
__________________
a 3.5 hybrid 6 speed by the end of this week...
[SIGPIC][/SIGPIC]
JonsLegend is offline   Reply With Quote
Old 11-12-12, 03:57 PM   #14 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Location: gigharbor washington
Posts: 21


Car 1: 1992 acura legend


iTrader Score: 0 reviews
thank you guys for the help its very much appraciated and one more thing could a bad shift solenoid would cuase this becuse i didnt get mine new i got it from a pick n pull but im not getting any d4 lights
derrick.mcmath is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  The Acura Legend & Acura RL Forum > Acura Legend > Second Generation Legend (1991-1995)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 05:52 PM.



Powered by vBulletin®. Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
© AutoGuide