legend 93 Factory Auto Alarm Disable - The Acura Legend & Acura RL Forum
Acura Legend Forum Acura Legend Forum
 

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   The Acura Legend & Acura RL Forum > Acura Legend > Second Generation Legend (1991-1995)

Second Generation Legend (1991-1995)

Acura-Legend.com is the premier Acura Legend Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 10-28-07, 09:10 PM   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: usa
Posts: 1


iTrader Score: 0 reviews
legend 93 Factory Auto Alarm Disable

Hello
I got problem to locate the wire for Factory Alarm Shutdown. Anyone know where it is can tell me please.
Thank in advance
winflower is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-03-07, 12:17 AM   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Pensacola, Fl
Posts: 334


Car 1: 1991 Acura Legend LS


iTrader Score: 2 reviews
search "OEM alarm"...click on "OEM alarm hell".....read last post by me.....i figured it out just last week and posted how to do it

it may be different on a 93, but but remember to ground out the wire be fore you cut it...dont wanna cut the rong one, getts messy

jus ask what ever other questions on that forum i rote and i will answer what ever i can
Legendracer is offline   Reply With Quote
Old 12-03-07, 12:34 AM   #3 (permalink)
Registered User
 
IAmLegend's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Santa Clara, CA
Posts: 643


Car 1: 93 LS Sedan
Car 2: 90 Camry DX


iTrader Score: 7 reviews
i found out that part of the factory alarm on my 91 included a hood sensor because the hood must be closed for the alarm to engage. there is a hood sensor and a harness attached to it on the radiator support underneath the bumper where that vertical bar goes down the middle of the radiator. you can unpulug your harness there (if equipped on the 93) and the factory alarm will be disabled just because of one sensor, and you can always plug it in later. hope this helps
IAmLegend is offline   Reply With Quote
Old 06-25-09, 06:28 PM   #4 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jun 2009
Location: California
Posts: 1


Car 1: 1991 Legend


iTrader Score: 0 reviews
Alarm disable

Regarding disabling the alarm by disconnecting the hood sensor:

Great idea on the hood sensor, however - I have a 1991 Legend and found that just unplugging the hood sensor did not work. I was able to disable the alarm by cutting the wires to the sensor and wiring them together. When the hood is open the sensor contacts are closed and allowing current to flow. To fool the car into thinking the hood is open (and preventing the alarm from activating) the wires must be connected together.

Just saw on another thread that an easy solution is to bend the small lever so that the closed hood does not push on the lever. Have not tried it but that seems like it would work and be easy.
swmasters is offline   Reply With Quote
Old 06-26-09, 07:37 AM   #5 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Location: Martha's Vineyard
Posts: 785


Car 1: 91L 5spd blue cpe
Car 2: 92LS 5spd gray cpe
Car 3: 93LS 6spd gray cpe


iTrader Score: 1 reviews
Link to same topic:
paperclip trick to disable the alarm pictures?
__________________
Boru is offline   Reply With Quote
Old 06-27-09, 10:01 AM   #6 (permalink)
Registered User
Flash Poker Champion, Fucking Killer Champion
 
Blingting's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Atlanta, GA
Posts: 2,748


Car 1: 1993 Acura Legend Sedan LS


iTrader Score: 33 reviews
Send a message via AIM to Blingting Send a message via MSN to Blingting Send a message via Skype™ to Blingting
paperclip trick ftmfw
Blingting is offline   Reply With Quote
Old 09-23-09, 12:33 PM   #7 (permalink)
Registered User
 
fraser34's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Canada, BC, Abbotsford
Posts: 101


Car 1: Acura Legend LS Coupe 1992


iTrader Score: 0 reviews
There is OEM disable output

Quote:
Originally Posted by JUTYCUS View Post
... most aftermarket alarm/remote starts have an OEM disable output to disarm the OEM alarm when you remote start the vehicle. This way, you don't have to go thru the trouble of removing the OEM alarm...
Exactly!
I've just installed mine - ProStart CT-3400TW Remote Starter.
Used this "Disarm OEM Alarm" output. Connected it to GREEN/RED (-) wire @ ANTI-THEFT MODULE.
Everything works just great!
__________________
DIY - My New Leather Seats
fraser34 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  The Acura Legend & Acura RL Forum > Acura Legend > Second Generation Legend (1991-1995)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
how to disable factory alarm? bikejumpr20 Second Generation Legend (1991-1995) 6 08-06-07 01:04 PM
Disable Factory Alarm? Audio, Video, & Electronics 4 04-17-06 01:07 PM
how to disable factory alarm Legend_Elite First Generation Legend (1986-1990) 4 06-25-03 05:40 PM
Disable Factory Alarm? Second Generation Legend (1991-1995) 0 08-16-02 03:56 AM
Disable Factory Alarm Kurizma Audio, Video, & Electronics 10 07-20-02 02:16 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 06:29 PM.



Powered by vBulletin®. Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
© AutoGuide