Acura Legend Forum banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
60 Posts
Discussion Starter · #1 ·
If i take out my factory amplifier, could i hook up another amp to the same wires, or does it use wires that couldnt be hooked to a normal amp? Also i just got a new component system and when the volume is down i hear a low fuzz coming from the tweeters, i never heard anyhting from the old speakers, could it be the factory amp or what, i have a91 and already got my amp replaced, so i dont know what it is, if any1 knows what it could be please reply
 

·
Registered
Joined
·
3,199 Posts
When I had my LS premium system amp removed from my sedan, I counted 19 wires coming from the harness. I am not sure why so many, but its bose, and what can you expect.... they make com;icated stuff. As for the fuzz, it sounds like the normal bose buzz from an old front speaker, but I am not sure what is going on if you are mixing the two systems.
 

·
Registered
Joined
·
10 Posts
Ummmm

yes and no.

you can use those wires but you have to have a specific amp.
as long as your amp has a "high input" your good

this is what your gonna need to do this
sodering gun
soder
electrical tape
multi meter
and a 9 volt battery

OK
first thing you gotta find ground.. check for continuity... once you found it... look for the wire that runs 12volts when the radio is on. after that its easy... just start putting 9 volts to any random 2 wires untill you hear a speaker pop... note which one it is and write it down.. knowing acura they got multiple wires going to the same channel for mids and highs.

after that... connect the amp and the channels together and your done
 
1 - 4 of 4 Posts
Top