Acura Legend Forum banner
1 - 9 of 9 Posts

· Registered
Joined
·
779 Posts
Discussion Starter · #1 ·
On my 88 sedan, if im roll up to a stop light and leave it in first with the clutch depressed the car will sometime die. But most times the idle drops to about 200 then to 1000 then to 200 then to 1000 etc. I've checked all vacuum lines and conections but i dont see anything wrong. Is this normal?
 

· Registered
Joined
·
4 Posts
Idle dropping

88_acro said:
On my 88 sedan, if im roll up to a stop light and leave it in first with the clutch depressed the car will sometime die. But most times the idle drops to about 200 then to 1000 then to 200 then to 1000 etc. I've checked all vacuum lines and conections but i dont see anything wrong. Is this normal?
I have the same problem on my 1987 with 180,000 miles.
Have you found a solution yet?
 

· Registered
Joined
·
486 Posts
I had the exact same problem when my check engine light came on for something. I believe it is caused by the ECU going into failsafe or limp mode because it detects a problem. Check ECU and TCU for codes or reset ECU and see if it goes away.
 

· Registered
Joined
·
2,038 Posts
umm when that happens something is wrong with your iac motor.
i was doing a test when you disconnect the iac motor.
i did and the idle was loopy...so the ecu compensated.
then the check engine came on.
then i connected it back and it was still loopy till i restarted her up.

the valve could be dirty or going out.....
 

· Registered
Joined
·
4,259 Posts
88_acro said:
On my 88 sedan, if im roll up to a stop light and leave it in first with the clutch depressed the car will sometime die. But most times the idle drops to about 200 then to 1000 then to 200 then to 1000 etc. I've checked all vacuum lines and conections but i dont see anything wrong. Is this normal?
I'm with 2.7legend... faulty/bad EACV/IAC!
 

· Registered
Joined
·
779 Posts
Discussion Starter · #9 ·
i found the prob just last week end the thing that opens the butterflys on the intake (follow the # 8 and 2 vaccum lines) wasnt working (they had no vaccum) so i replace the vaccum box with all the lines coming out of it and now the engine runs MUCH better the butterflys open properly and i have better lowend and gas milage
 
1 - 9 of 9 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top