The Acura Legend & Acura RL Forum - View Single Post - 93 Acura cooling system trouble
Acura Legend Forum Acura Legend Forum
 

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   The Acura Legend & Acura RL Forum

Acura-Legend.com is the premier Acura Legend Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
View Single Post
Old 12-31-19, 08:14 PM   #2 (permalink)
dgetsie
Registered User
 
Join Date: May 2017
Location: colorado
Posts: 2


Car 1: acura


Quote:
Originally Posted by Thea67 View Post
Hi, I have a 93 Acura. It over heated on me a couple weeks ago and I had to have it towed home.

Today I went out to see if I could figure out why it over heated. I poured water into the radiator and started the engine to look for leaks.

It ran for a couple of minutes and I could feel the engine begin to warm up. Then the rpms began going up and then the engine began reving, like someone was hitting the gas and letting off quickly. I immediately turned the engine off, but I noticed that the temp gauge did not move at all; it was still stone cold.

Anyway, I think it may be the thermostat, but I don't know where it is located and I am having difficulty finding information on the net.

Can someone shed some light on my situation, please? I'd really appreciate it.

Sincerely, Thea67
Hi, I have a 95 Coupe that had a similar problem. Issue was a blown head gasket, that leaked exhaust gas in the cooling circulation system. All was ok until the extremely hot water blew a hose and all hell broke loose. The temp gauge didnt pick this up until the last seconds. Could be this but who knows. Good luck.
dgetsie is offline   Reply With Quote
 
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 08:15 AM.



Powered by vBulletin®. Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
© AutoGuide