1995 acura legend start for 3 minutes then stalls out - The Acura Legend & Acura RL Forum
Acura Legend Forum Acura Legend Forum
 

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   The Acura Legend & Acura RL Forum > Welcome to Acura-Legend.com > New Member Introductions

New Member Introductions New to the site? Stop in and tell us about yourself and about your car.

Acura-Legend.com is the premier Acura Legend Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 08-08-11, 04:48 PM   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Location: union city
Posts: 17


Car 1: 1995 Acura Legend Coupe
Car 2: 2000 Honda Odyssey


iTrader Score: 0 reviews
1995 acura legend start for 3 minutes then stalls out

I have 1995 acura legend coupe type II motor with 214,xxx miles I started having problems the last couple of days. It started then drove like it was running out of gas then it just died. Now it starts for a couple of minutes then it wil either die when i step on the brakes or put into drive or reverse. I have changed out the plugs coil packs relay switch. I want to know you guys have any other ideas before I start spendin more money on parts. I know its the not the ignition switch or starter solenoid cause it tries to start but wont turn over. Now im thinking of the starter igniter but I hear it clicking on and off. fuel pump maybe but it primes. After a day it starts again and does the same thing. I have read the other threads about the idle going crazy mine does it as well. I have new water pump as well to install with timing belt. Can the timing cause the problem as well.
If case maybe Im just gonna sell the car.
Interior is near perfect leather seats and all body is good just a couple of door dings. Love the car hate the problems associated with it.
So if anyone has any insights please feel free send me a message of reply to the post
geronimo73 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-08-11, 04:56 PM   #2 (permalink)
Moderator
 
BIGBOY's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Home of The Wire!
Posts: 7,284


Car 1: 94 acura legend ls


iTrader Score: 8 reviews
take a deep breath, I know these cars can be very frustrating but this sounds like the IACV needs to be cleaned or adjusted.

Acura Legend Online Service Manual (Page: 0229)
__________________
BIGBOY is offline   Reply With Quote
Old 08-08-11, 06:09 PM   #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Location: union city
Posts: 17


Car 1: 1995 Acura Legend Coupe
Car 2: 2000 Honda Odyssey


iTrader Score: 0 reviews
How do I take it apart and clean it out. And how do I adjust it.
geronimo73 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  The Acura Legend & Acura RL Forum > Welcome to Acura-Legend.com > New Member Introductions


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 10:15 PM.



Powered by vBulletin®. Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
© AutoGuide