idle problem - The Acura Legend & Acura RL Forum
Acura Legend Forum Acura Legend Forum
 

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   The Acura Legend & Acura RL Forum > Acura Legend > Second Generation Legend (1991-1995)

Second Generation Legend (1991-1995)

Acura-Legend.com is the premier Acura Legend Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 01-31-06, 09:54 PM   #1 (permalink)
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2


iTrader Score: 0 reviews
idle problem

92 acura legend 4dr,runs great, but once it warms up it stalls?? starts right back up, but u have to keep my foot on the gas, whats up??
carcrazeeeee is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-31-06, 10:50 PM   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Location: N Canton, Ohio
Posts: 9,173


Car 1: 3.5L 1991 LS Coupe 5 Spd Blk/Blk
Car 2: 1999 Acura 3.5RL
Car 3: 2004 GMC Sierra Z71


iTrader Score: 5 reviews
Send a message via AIM to Mike Diaz
Sounds like an idle air control valve (IACV) or the Throttle position sensor (TPS).

check it for codes first: https://www.acura-legend.com/vbulleti...&threadid=1972

See my answers on the diagnosis of the TPS here: https://www.acura-legend.com/vbulleti...osition+sensor

You can clean the throttle body by following this thread: https://www.acura-legend.com/vbulleti...highlight=idle

I can post instructions on diagnosing the IACV tomorrow if you want. Where are you in Ohio? You wouldn't happen to have a champaigne sedan do you?
Mike Diaz is offline   Reply With Quote
Old 01-31-06, 11:05 PM   #3 (permalink)
Registered User
 
swift's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Northern,WI/Chicago,IL
Posts: 4,051


Car 1: 92' C35 KA8 5spd
Car 2: 92' Ka8 5spd turbo


iTrader Score: 8 reviews
Send a message via AIM to swift
mike,

I was fiddling around today and made it so my VIS was working fully again so i was tinkering with some other vacuum lines and have some questions

CAn i disable PAIR?

and i disable the vacuum line on top of the fuel regulator...and it brought up idle slightly. The reason i did this was before with VIS and manifold pressure. I would think that i am getting better fuel/air low end and top end is the same. Drove home tonight and seemed good.

sorry for hijack...thought it was releavant.
__________________
NADIA: C35 H.O. swap, my OWN chip, type 2 cams, short shifter, coated 3.5 intake, custom test pipes
215whp+
ANIA: C32 single turbo prototype kit, RL cams, stripped interior
swift is offline   Reply With Quote
 
Old 01-31-06, 11:19 PM   #4 (permalink)
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2


iTrader Score: 0 reviews
idle problem

im in col ohio, sorrry, ive got a greyish sedan. it just started doing this no idle when it warms up thing. it stays up at high idle when u first start it up, but when u come to a stop, i have to put it in netureal and keep my foot slightly on the gas, it sucks!!!
carcrazeeeee is offline   Reply With Quote
Old 02-01-06, 12:03 PM   #5 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Location: N Canton, Ohio
Posts: 9,173


Car 1: 3.5L 1991 LS Coupe 5 Spd Blk/Blk
Car 2: 1999 Acura 3.5RL
Car 3: 2004 GMC Sierra Z71


iTrader Score: 5 reviews
Send a message via AIM to Mike Diaz
check those threads I linked you to earlier. One of those will solve your problem.
Mike Diaz is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  The Acura Legend & Acura RL Forum > Acura Legend > Second Generation Legend (1991-1995)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Idle Problem bee-stro Second Generation Legend (1991-1995) 5 06-14-05 12:29 AM
Idle problem solved, stupid me!! fattypanda Second Generation Legend (1991-1995) 9 10-14-04 10:36 PM
Idle prob, I know it's been beaten to death jcbmrtn Second Generation Legend (1991-1995) 54 10-01-04 12:51 AM
Surging idle problem.... Sean L Second Generation Legend (1991-1995) 2 11-04-02 11:36 AM
Cold Start Idle? DaTimez420 Second Generation Legend (1991-1995) 2 03-18-02 01:04 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 04:06 AM.



Powered by vBulletin®. Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
© AutoGuide