92 Acura Legend LS Audio Issues and Questions - The Acura Legend & Acura RL Forum
Acura Legend Forum Acura Legend Forum
 

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   The Acura Legend & Acura RL Forum > Shop Talk > Audio, Video, & Electronics

Audio, Video, & Electronics Discussions about Car audio and electronics.

Acura-Legend.com is the premier Acura Legend Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 06-14-17, 01:36 PM   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jun 2017
Location: San Francisco
Posts: 1


Car 1: 1992 Acura Legend LS


iTrader Score: 0 reviews
92 Acura Legend LS Audio Issues and Questions

Hello, I inherited a 1992 Legend LS Coupe from my late dad. He loved his vehicles and took impeccable care of them. He had the Bose Premium system but recently the head unit stopped functioning, so I decided to take the time to install a brand new system with upgraded speakers. Man, I had no idea the can of worms I was opening. I got a great pioneer unit and pioneer speakers which I had a local stereo company install for me. I ended up having to have them add a ton of Dynamat to stabilize the rear deck from vibration noise. Now I seem to be having an issue with the rear deck speakers sounding like crap, and at higher volumes the speakers starts to clip and sound like it's being over driven. At first I thought the head unit had a bad channel. I changed it out with the exact same unit but the problem was still there. I check the speakers themselves and even swapped their left and right positions. Still sounds bad. Now the front speakers (door) sound fine. I'm thinking the install company never disconnected the factory amp, since the original speaker wire harness are still there. Can anyone tell me where the Bose amp is located in the Legend so I can check this out? I don't want to go back to the install company, they have enough of my money!

If anyone has a suggestion as to whats causing the rear speaker issue, please, I'm all ears and just tired of the crappy sound.
pmusni is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-15-17, 09:38 AM   #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Feb 2010
Location: PELHAM BAY
Posts: 257


Car 1: 92 G2 4D 5spd...
Car 2: 99 Tahoe LS 4wd
Car 3: Trek Bike (Less Gas)


iTrader Score: 0 reviews
Let me first start by saying I'm sorry for your loss, you have my condolences. One thing is true, you opened a can a worms with this Bose systems. Most shops really don't know how to tackle these systems and will sell you a dream. Bose speakers run at 2 ohms, unlike the average aftermarket speaker. That could be one issue. The amp is located behind the upper portion of the rear seat (driver's side). Do you still have the Bose speakers?
NYTAHOE is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  The Acura Legend & Acura RL Forum > Shop Talk > Audio, Video, & Electronics


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 04:14 AM.



Powered by vBulletin®. Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
© AutoGuide