G2 Legend Stereo FAQ - Page 6 - The Acura Legend & Acura RL Forum
Acura Legend Forum Acura Legend Forum
 

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   The Acura Legend & Acura RL Forum > Shop Talk > Audio, Video, & Electronics

Audio, Video, & Electronics Discussions about Car audio and electronics.

Acura-Legend.com is the premier Acura Legend Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Rating: Thread Rating: 5 votes, 5.00 average. Display Modes
Old 08-05-06, 06:56 PM   #76 (permalink)
Registered User
 
The Crowing's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: :p
Posts: 3,373


Car 1: 1991 Legend Coupe LS


iTrader Score: 16 reviews
...


The Crowing is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-05-06, 07:41 PM   #77 (permalink)
Dont Catch
100m Running Champion, Alpine Escape Champion, Emergency Champion, Flash Back Champion, Home Run Champion, Kill The Pop ups Champion
 
bl420's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Bogata, Lima
Posts: 4,408


Car 1: 92 Integra


iTrader Score: 16 reviews
Send a message via AIM to bl420
Quote:
Originally Posted by C32A5
Sooo... to answer my question....

??
you'll need an LOC since stock head units dont have RCA outputs...
__________________


**Anti Alpine Type-R Thread**
bl420 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-06, 04:47 PM   #78 (permalink)
Registered User
 
The Crowing's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: :p
Posts: 3,373


Car 1: 1991 Legend Coupe LS


iTrader Score: 16 reviews
LOC... I'm guessing Line Output Converter? Like what I have for my subwoofer?
The Crowing is offline   Reply With Quote
 
Old 08-14-06, 09:29 PM   #79 (permalink)
Dont Catch
100m Running Champion, Alpine Escape Champion, Emergency Champion, Flash Back Champion, Home Run Champion, Kill The Pop ups Champion
 
bl420's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Bogata, Lima
Posts: 4,408


Car 1: 92 Integra


iTrader Score: 16 reviews
Send a message via AIM to bl420
Quote:
Originally Posted by C32A5
LOC... I'm guessing Line Output Converter? Like what I have for my subwoofer?
yup... some line drivers have speaker inputs which is basically a LOC/Line Driver

which i suggest.

http://cgi.ebay.com/PHOENIX-GOLD-SLD...QQcmdZViewItem
__________________


**Anti Alpine Type-R Thread**
bl420 is offline   Reply With Quote
Old 08-15-06, 02:06 PM   #80 (permalink)
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 10


iTrader Score: 0 reviews
i've got a questionnnn...i wired my car up but can't find where to put a remote wire someone help me please
h_biscuits is offline   Reply With Quote
Old 08-15-06, 06:07 PM   #81 (permalink)
MAD DOG!
 
dgandul's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Hawaii
Posts: 1,662


Car 1: 97 honda prelude
Car 2: 92 LEGEND LS


iTrader Score: 0 reviews
does anyone know if you have to use the rear window antenna? i gots a sony deck installed and i think they didnt hook it up cuz now my reception sucks... i was thinking about just shaving my antenna mast off and was wondering what i could do to still have good reception without it...
__________________
dgandul is offline   Reply With Quote
Old 08-15-06, 06:12 PM   #82 (permalink)
AKA Smartjay28
 
Johnny Kim's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: East Brunswick, NJ 732
Posts: 5,671


Car 1: JDM KA7
Car 2: w203


iTrader Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Johnny Kim Send a message via Yahoo to Johnny Kim
Quote:
Originally Posted by dgandul
does anyone know if you have to use the rear window antenna? i gots a sony deck installed and i think they didnt hook it up cuz now my reception sucks... i was thinking about just shaving my antenna mast off and was wondering what i could do to still have good reception without it...
there are 2 plugs for the antenna. one is the big plug(main extending attenna) and the other is a smaller version(same size as the GM ant.)
usualy, the extending antenna is used while the window ant(small plug) is not used.

if you wished to use the window antenna, just get the GM10 antenna adapter.
good luck
__________________
Quote:
yes im in....whose dis jonny kim fella how i find him imma try a search now
Johnny Kim is offline   Reply With Quote
Old 08-15-06, 06:15 PM   #83 (permalink)
AKA Smartjay28
 
Johnny Kim's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: East Brunswick, NJ 732
Posts: 5,671


Car 1: JDM KA7
Car 2: w203


iTrader Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Johnny Kim Send a message via Yahoo to Johnny Kim
Quote:
Originally Posted by h_biscuits
i've got a questionnnn...i wired my car up but can't find where to put a remote wire someone help me please
replied to pm
__________________
Quote:
yes im in....whose dis jonny kim fella how i find him imma try a search now
Johnny Kim is offline   Reply With Quote
Old 08-15-06, 06:55 PM   #84 (permalink)
MAD DOG!
 
dgandul's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Hawaii
Posts: 1,662


Car 1: 97 honda prelude
Car 2: 92 LEGEND LS


iTrader Score: 0 reviews
thanks johnny... but if i do use just the window antenna is the reception gonna be good or what? cuz in hawaii we got a lot of mountains and i hate not being able to listen to the traffic report
__________________
dgandul is offline   Reply With Quote
Old 08-15-06, 07:19 PM   #85 (permalink)
AKA Smartjay28
 
Johnny Kim's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: East Brunswick, NJ 732
Posts: 5,671


Car 1: JDM KA7
Car 2: w203


iTrader Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Johnny Kim Send a message via Yahoo to Johnny Kim
Quote:
Originally Posted by dgandul
thanks johnny... but if i do use just the window antenna is the reception gonna be good or what? cuz in hawaii we got a lot of mountains and i hate not being able to listen to the traffic report

the extending any will be better then the window antenna
__________________
Quote:
yes im in....whose dis jonny kim fella how i find him imma try a search now
Johnny Kim is offline   Reply With Quote
Old 08-28-06, 12:12 AM   #86 (permalink)
TEXAS PSYCO
 
stella's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Dallas, Texas
Posts: 812


Car 1: 1991 LS coupe VGM(sold)
Car 2: 1994 LS coupe DMM


iTrader Score: 3 reviews
Send a message via AIM to stella
Quote:
Originally Posted by jmckell
Say you have a 2100 head unit and the 200watt amp and the 4 2ohm speakers. Can you keep the 2100 head unit and replace the amp with an aftermarket amp and change the 2ohm speakers to 4ohm?

If that is done will there be any problems?
Sorry to open up an old thread but this question was never answered
. I want to keep my factory HU(2100), straight to an aftermarket amp then to 4ohm speakers. Possible?
BTW, Iread this whole thread before asking.
__________________
94' Desert Mist Legend LS coupe 6 Speed
stella is offline   Reply With Quote
Old 08-28-06, 12:22 AM   #87 (permalink)
Call me Mister
 
G Rahn's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Wherever it's nice
Posts: 688


Car 1: 94 LS sedan


iTrader Score: 5 reviews
Yes. You will need to solder some RCA ends on the HU low level output wires that go to the amp, and proceed from there to your aftermarket amp. Here is the wiring diagram for the connections, the ones you will convert are A1-A8...

http://24.96.59.129:8080/LEGENDtuner...o/BOSE_amp.jpg
__________________
~ Guy


URL=http://imageshack.us]<a href=http://img69.imageshack.us/img69/1095/wallpaperyb6.jpg target=_blank>http://img69.imageshack.us/img69/1095/wallpaperyb6.jpg</a>[/URL]
G Rahn is offline   Reply With Quote
Old 08-29-06, 11:25 PM   #88 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: indianapolis
Posts: 95


iTrader Score: 0 reviews
Send a message via AIM to LudeAEM
with both antenna's can you splice the smaller one into the larger one so both can be used? Also... i've looked through this tread and never got a solid solid answer. Will the 'remote' blue wire on aftermarket units splice into our steering wheel audio controls and work fine?
__________________
93 6-speed coupe soon!
LudeAEM is offline   Reply With Quote
Old 08-29-06, 11:35 PM   #89 (permalink)
Dont Catch
100m Running Champion, Alpine Escape Champion, Emergency Champion, Flash Back Champion, Home Run Champion, Kill The Pop ups Champion
 
bl420's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Bogata, Lima
Posts: 4,408


Car 1: 92 Integra


iTrader Score: 16 reviews
Send a message via AIM to bl420
Quote:
Originally Posted by LudeAEM
with both antenna's can you splice the smaller one into the larger one so both can be used? Also... i've looked through this tread and never got a solid solid answer. Will the 'remote' blue wire on aftermarket units splice into our steering wheel audio controls and work fine?
that blue remote wire actually goes to your amplifiers...

its a "remote" turn on lead...
__________________


**Anti Alpine Type-R Thread**
bl420 is offline   Reply With Quote
Old 09-10-06, 10:30 AM   #90 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: Virginia
Posts: 368


Car 1: 1992 Legend L Blue
Car 2: 1994 Legend L White
Car 3: 2008 RL Grey


iTrader Score: 0 reviews
Thanks for the work put into the stereo FAQ! Nice job! But I, with only basic wiring of stereos experience, have a question about the 2200 unit in my wife's 92 L model. The speakers have progressively died, and now the radio produces only a loud hum. I am assuming from reading posts over the years that the amp is the problem. Does your writeup on bypassing the Bose amp apply to our "standard" system? Or is our amp integrated with the head unit? If I can bypass the amp, what kind of connectors are needed-just flat blades? Thanks, Dave
vayankee is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  The Acura Legend & Acura RL Forum > Shop Talk > Audio, Video, & Electronics


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 05:30 AM.



Powered by vBulletin®. Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
© AutoGuide