01 RL with ABS and VSA lights - grinding rear brake - The Acura Legend & Acura RL Forum
Acura Legend Forum Acura Legend Forum
 

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   The Acura Legend & Acura RL Forum > Shop Talk > Wheels, Tires, Brakes, and Suspension

Wheels, Tires, Brakes, and Suspension Bling? Offset? Dish? Get it all here.

Acura-Legend.com is the premier Acura Legend Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 10-23-14, 03:44 PM   #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Oct 2014
Location: US
Posts: 1


Car 1: 2001 RL


iTrader Score: 0 reviews
01 RL with ABS and VSA lights - grinding rear brake

Disclaimer - obviously, I am not a car mechanic. Just poor guy driving an old RL. I need some diagnosis help. It's a bit of a long story, but in short, do I replace the caliper, and how do I determine if the ABS sensor is bad?

History:
1. I replaced rear brake pads
2. RR started grinding after about 1000 miles after replacing pads.
3. I replaced the RR caliper
4. 1000 miles later, started getting intermittent ABS and VSA lights
5. Continued driving assuming is was just a bad wheel speed sensor and I couldn't afford the repairs
6. LR brake started very slight grind - got worse
7. ABS/VSA light stayed on constant
8. LR brake pads have even but premature wear
9. Could not find LR caliper in stock, so I removed it and carefully hung it inside the wheel well until I can get the part
10. ABS/VSA light went off after removing the caliper
11. ABS/VSA light has intermittently come back on.

So, what the heck is going on? Is there some sensor that is causing the LR brake to be applied when it shouldn't be? It sure seems like the caliper is bad, but I am not so sure now that the lights have gone off. Should I replace the caliper? Could that fix the problem with the ABS/VSA lights - doesn't seem likely. Or is this more likely an ABS/Speed sensor issue? Both?

Any link for DIY replacement of rear ABS sensor? I have found front, but nothing for the rear.

Any good advice on how to save money and get my car safe and fixed is appreciated.
rotarywishes is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  The Acura Legend & Acura RL Forum > Shop Talk > Wheels, Tires, Brakes, and Suspension


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 01:16 PM.



Powered by vBulletin®. Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
© AutoGuide